Har du en riktigt bra sport-bh kommer du att kunna njuta av träningen på ett helt sätt. En sport-bh ger stöd så att du kan röra dig obehindrat. Det spelar faktiskt ingen roll om du har liten eller stor byst – alla behöver en bra sport-bh. Men vad ska man tänka på när man ska köpa en ny sport-bh? Vi kommer med tipsen!

Sport-bh efter aktivitet

Håller du på med en högintensiv sport, kanske löpning eller aerobics, behöver du mer stöd än om du håller på med yoga eller pilates. Det är alltså smart att välja en bh som passar aktiviteten. En tränings-bh måste dock sitta lite tajtare än en vanlig bh men självklart ska den inte sitta obekvämt och den ska inte störa din rörelsefrihet och cirkulationen.

Komfort och passform

En sport-bh ska sitta så bekvämt att du inte tänker på att du har den på dig. Det finns många olika typer av sport-bh, till exempel utformad med kupor, vadderad och med reglerbara axelband. Prova gärna en snygg och skön sport-bh från Aim’n. De erbjuder bh:ar i flera olika modeller och färger.

Material i en tränings-bh

En sport-bh ska vara tillverkad i ett tekniskt material. Materialet ska leda bort fukten och öka ventilationen så att du känner dig torr och skön under hela träningspasset.