De flesta sporter är i behov av sponsring och reklamsamarbeten av något slag. Därför är det inte konstigt om just din sport behöver göra något liknande för att klara sig ekonomiskt. Genom att trycka egna produkter och sälja dem kan ni få in pengar till föreningen och på så vis få de ekonomiska hjälpmedel ni behöver för att kunna fortsätta.

Ta hjälp av tryckerier

Ett tryckeri är ett företag som sysslar med att trycka diverse tryck på alla möjliga underlag. Vad som helst som går att skapa i en dator kan tryckas ut på exempelvis kläder eller pennor. Ett företag som sysslar med sådant är företaget och tryckeriet medtryck.com som kan erbjuda ett stort utbud av produkter att trycka upp sina tryck på. Det är därför ett företag du som sysslar med sport kan vända dig till för att få hjälp med att trycka exempelvis kläder till sporten eller för att kunna sälja merchandise och på så vis få in pengar till klubben.
Vid samarbeten och sponsorprogram kan sponsorernas logga tryckas på kläderna för att göra reklam för dem. Att trycka sina egna kläder för sporten blir dessutom billigare än att köpa dem färdigtryckta i sportbutiker samtidigt som det är lättare att göra dem mer personliga.