När man pratar om sportentusiaster gäller det främst personer som är intresserade av de populäraste sporterna, till exempel fotboll, ishockey, bandy och så vidare. Men vad många personer inte känner till är att det finns ett antal sporter som är helt unika. Sporter som vid en första titt ser helt underliga ut. Dessa unika sporter är mer populära än vad du först kan tro. Skillnaden mot exempelvis fotboll är att det är väldigt få som pratar om de unika sporterna.

Bo-taoshi

Bo-taoshi är en japansk sport som många anser vara rätt brutal. Det är en lagsport där 150 personer deltar i varje lag och sporten går ut på att varje lag ska skydda en påle medan det andra laget ska försöka överta motståndarens. För att vinna krävs det att ett lag lyckas få ner motståndarens påle till minst 30 grader mot marken. Sporten lockar stora publiker men trots det är det inte många som har hört talas om bo-taoshi. För att se sporten krävs därför att du reser utomlands.

Extrem strykning

Extrem strykning, eller extreme ironing som är sportens originalnamn, är en väldigt unik sport. Sporten kom till på slutet av 1990-talet och är precis vad det låter som. Alla som deltar ska försöka stryka kläder eller något annat gjort av tyg under tiden som de utövar en extremsport. Ett exempel är mitt på motorvägen. Deltagaren befinner sig då på ett fordon med en strykbräda. Andra exempel på var extrem strykning utövas är på bergstoppar, under ett fallskärmshopp, samtidigt som under en löpning och många fler.