Cykelsporter kanske inte räknas som en unik typ av sport, i alla fall när man tänker på landsvägscykling eller BMX. Men det finns ett antal cykelsporter som är rätt unika och som de flesta inte har någon aning om att de existerar.

En av dessa unika cykelsporter är cykelboll. Det enklaste sättet att förklara den sporten är att det spelas som fotboll, men spelarna använder sig av en cykel istället för att springa och den som gör flest mål vinner.

En annan cykelsport som är rätt populär, men som du kanske inte hört så mycket om, är konstcykling. Den här sporten går ut på att deltagarna ska försöka utföra så svåra trick de kan. Risken för att skada sig är dock relativt stor i den här sporten, vilket innebär att det är viktigt att alla som deltar har bra skydd på sig.

Det finns säkerligen fler unika cykelsporter som utförs i olika länder. Vissa har kanske inte hunnit sprida sig till resten av världen. Många personer upptäcker ofta unika sporter när de reser utomlands och bestämmer sig för att lära sig mer om kulturen i just det landet.